Kobayashi Instruktorok

Kobayashi Hiroaki, dojocho

Kobayashi Hiroaki

Kodairában, Tokió megyében született. Első diplomáját a Takushoku Egyetem Idegen Nyelvi Karán, kínai szakon szerezte, mesterfokozatát a Kyorin Egyetemről kapta meg, nemzetközi kapcsolatok szakterületen.

Dojói:Tokorozawa, Tachikawa, Itabashi és Tanashi.
Érdeklődése: Sí, kendama.
A Kobayashi Dojo első tanítványaként, három évesen kezdett gyakorolni. Iskolás éveiben ellátogatott a Salamon Szigetekre, Pápua Új-Guineára és Iwojimára a Japán Ifjúsági Emlékszövetség tagjaként (ez a szervezet a háborúban elesett japán katonák maradványainak a felkutatásával foglalkozik).
Az egyetem elvégzése után két és fél évett tanított Indonéziában a JOCV (Japán Külföldi Önkéntesszolgálat) tagjaként, majd fél év lengyelországi kiküldetést teljesített.
Jól beszél angolul, kínaiul és indonéz nyelven. Minden évben több hónapot tölt külföldön, aikido oktatással.

Masuda Manabu

Masuda Manabu

Kodairában született, a Chuo Egyetemen szerzett diplomát közgazdászként.
Dojói: Minamikoshigaya, Todahigashi, Yoshikawa, Soka.
Érdeklődés: A gyakorlatban kamatoztatni a borról szóló elmélyült ismereteit, hosszú időre magához ragadni a karaoke-mikrofont.
Az általános iskola első osztályába járt, amikor belépett a Kobayashi Dojóba, ahol jó barátságba került Hiroaki senseijel, aki akkor még óvodába járt.

Középiskolásként már segített a gyerekedzések vezetésében.

Az egyetem elvégzése után évekig egy ingatlanforgalmazó vállalatnál dolgozott, majd 1989-től kezdve három évet élt a Tokorozawa Dajóban, bentlakó tanítványként. Uchideshiként külföldi oktatási gyakorlatot szerzett Németországban és Észak-Európában.

Kórházi nővérként dolgozó feleségével a Tokorozawa Dojóban ismerkedett meg.

Az Aikido Kobayashi Dojo folyóiratának főszerkesztője.
Aikido Masuda Dojo dojocho.